453996164 1057287009086312 7855630398560556579 n - PNL
Parteneriatul dintre conducerea liberală a Consiliului Județean Iași și Inspectoratul Școlar Județean Iași se va materializa prin achiziția a 26 de microbuze electrice pentru transportul școlar.
A fost semnat contractul de achizițe pentru microbuzele cu 16+1 locuri care vor ajunge în comunele Alexandru Ioan Cuza, Andrieșeni, Ciortești, Costești, Costuleni, Cotnari, Cozmești, Dagâța, Dobrovăț, Erbiceni, Gorban, Gropnița, Lespezi, Lungani, Miroslava, Ruginoasa, Schitu Duca, Sinești, Sirețel, Stolniceni-Prăjescu, Țibana, Țibănești, Todirești, Victoria, Vlădeni și Voinești.
Valoarea contractului este de 31.373.160 de lei cu TVA, sumă care include și documentația necesară circulației pe drumurile publice.
„Viitorul copiilor noștri depinde de toate aceste investiții pe care le facem în infrastructura școlară, pentru că șansa lor la o lume mai bună este educația. Am adus în județul Iași fonduri europene pentru a cumpăra aceste microbuze electrice în 26 de comune, pentru că în mediu rural este cea mai mare nevoie de a asigura accesul la educație echitabilă. Toți copiii merită să aibă parte de aceleași condiții de studiu, iar în acest scop am căutat permanent resursele pentru a investi în școlile din județul Iași. Microbuzele electrice, proiectul de dotare cu mobilier și materiale didactice, modernizarea grupurilor sanitare, programul masa caldă sunt măsuri prin care susținem copiii să meargă la școală. Mulțumesc doamnei inspector școlar general, Luciana Antoci, pentru colaborare, primarilor din județ, reprezentați astăzi de domnul Benoni Moruzi, președintele ACOR și colegilor din Consiliul Județean care au lucrat la acest proiect și au făcut o treabă excelentă cu obținerea finanțării și implementarea proiectului până la această etapă.” – Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.
Distribuie acest articol, alege-ți platforma!