pensie - PNL
În baza primei etape a recalculării pensiilor, devenită obligatorie, datorită Partidului Național Liberal, peste o sută de mii de vârstnici din județul Iași vor primi, de la 1 septembrie, pensii majorate.
Mai mult, prin proiectul PNL, vârstnicii cu pensii sub 3.000 de lei vor avea o nouă majorare, de la 1 octombrie, prin neimpozitarea pensiilor sub acest nivel. Săptămâna aceasta, în Parlamentul României, vom vota legea care reglementează acest lucru, inițiată de liberali.
Recalcularea pensiilor s-a realizat în baza noii Legi a pensiilor, care a intrat în vigoare de la 1 septembrie. Practic, de la 1 septembrie oamenii vor primi pensiile recalculate în baza noii formule de calcul din Legea pensiilor.
Prin recalcularea pensiilor se corectează nedreptățile din sistemul de pensii și se asigură mai multă echitate. Astfel, pensiile vor reflecta contribuțiile sociale, iar pensionarii cu vechime minimă de 25 de ani vor beneficia de creșteri substanțiale datorită acordării punctelor de stabilitate.
Distribuie acest articol, alege-ți platforma!