7cc700a7 250f 49b1 80a0 1bae78a1c325 scaled - PNL

Astăzi, 11.10.2024, la sediul Biroului Electoral Județean, a avut loc depunerea candidaturilor reprezentanților PNL Iași pentru Parlamentul României. Listele candidaților PNL Iași pentru alegerile parlamentare de pe 1 decembrie, sunt susținute de 63.750 de semnături ale ieșenilor. Aceste semnături sunt dovada încrederii și a sprijinului pentru programul Partidului Național Liberal.

“Vin în fața ieșenilor alături o echipă de oameni de încredere, cu experiență și loialitate față de județul nostru. Fiecare dintre aceștia a demonstrat, în activitatea sa, un atașament sincer față de comunitățile locale și dorința de a contribui la binele ieșenilor. Vom fi prezenți în fiecare localitate, oraș și comună, pentru a discuta față în față cu ieșenii despre viziunea noastră și proiectele concrete pe care le propunem pentru dezvoltarea comunităților. În Parlament, alături de colegii mei, vom fi o voce fermă a ieșenilor, susținând proiectele și inițiativele unităților administrativ teritoriale ale oamenilor din județul nostru. Avem toată forța și încrederea că Iașul va rămâne un bastion liberal și după alegerile parlamentare și prezidențiale din acest an, așa cum ne-am asumat deja la nivelul organizației noastre. Așa cum am mai spus, propunem ieșenilor cu cea mai bună listă pe care PNL Iași o poate da, compusă din colegi foarte bine pregătiți profesional și cu un background politic și moral ireproșabil. Spre deosebire de principalii noștri adversari politici, PSD Iași, lista noastră nu are nume impuse de la București și cu atât mai mult, candidați care au făcut rău Iașului în trecut. Țelul asumat de mine, în calitate de președinte, și filiala PNL Iași, rămâne neschimbat, fiind acela de a câștiga la Iași toate alegerile din acest an, de a maximiza numărul de mandate de parlamentari obținute și de a contribui consistent la câștigarea mandatului de președinte al României. Cred cu tărie că, prin muncă dedicată și colaborare eficientă, putem continua să facem din județul Iași un model de dezvoltare și prosperitate pentru România”, a spus Alexandru Muraru, președintele PNL Iași, care deschide lista liberală la Camera Deputaților.

77fa1198 e92a 4362 8163 bfce6893b2b7 - PNL

Principalele priorități pentru candidații PNL Iași la alegerile parlamentare rămân marile obiective ale județului și regiunii noastre: Spitalul Regional de Urgență, Autostrăzile A7 și A8, finalizarea șoselei de centură de la Podu Iloaiei, proiectul de centură de la Capăt Dacia până la Rond Uricani și varianta ocolitoare Est a Municipiului Iași (Bucium), Sala Polivalentă Regina Maria din Moara de Vânt, noul Stadion Regele Ferdinand din Iași, Institutul Inimii – Spitalul de Boli Cardiovasculare la Miroslava, precum și Spitalul de Boli Respiratorii în zona Bucium, cât și mutarea Penitenciarului din zona Copou.

“Mă simt onorat să deschid astăzi lista PNL Iași  pentru Senatul României. Dar mai ales, sunt bucuros să deschid prima listă formată 100% din liberali ieșeni, prima de acest fel din cei peste 20 de ani de când sunt membru PNL Iași. În 2020, când mă aflam tot pe listele pentru Parlamentul României, le-am promis ieșenilor că voi susține trei demersuri cheie: parcuri industriale pentru dezvoltarea economică a județului, extinderea rețelelor de gaze naturale în fiecare comunitate pentru toți ieșenii și dezvoltarea învățământului profesional dual. Astăzi, avem un parc industrial finalizat și în curs de operaționalizare la Lețcani. Parcul industrial de la Holboca are Planul Urbanistic Zonal aprobat și Studiul de Fezabilitate în lucru, iar la Pașcani avem PUZ-ul semnat. Am adus gazul în casele ieșenilor și vom continua extinderea rețelelor de distribuție a gazelor naturale pentru a crește calitatea vieții ieșenilor în fiecare comunitate. Avem peste 121 milioane de euro investiți în rețelele de gaze naturale și 65 de unități administrative din județul Iași care beneficiază de aceste fonduri guvernamentale. Avem aprobată prin Planul Național de Redresare și Reziliență finanțarea Campusului pentru învățământ dual AGRITECH in valoare de aproximativ 25 milioane de euro, care va forma atât la nivel liceal cât și superior specialiști în domenii precum cel agro-alimentar, mediu, tehnologia informațiilor și comunicațiilor. Ceea ce am promis, am și realizat!”¸a spus Lucian Rusu, secretar general adjunct al Guvernului României, care deschide lista la Senat.

5f5ac99a 11af 46df 8437 53ade1850c62 - PNL

Lista finală la Camera Deputaților:

Alexandru-Iulian Muraru

Sorin-Alexandru Afloarei

Sorin Năcuță

Luciana Antoci

Constantin Pelin-Dolachi

Marius Dănuț Minea

Maria Cabalău

Adrian Acostoaie

Ioana-Georgiana Dănilă

Cosmin Stanciu

Claudiu-Mihai Bodoașcă

Marius Horea-Șerban

Dragoș-Marian Lionte

Larisa-Mădălina Panfil

Lista finală la Senat:

Lucian-Petrică Rusu

Romeo-Gheorghe Vatră

Petronela Nechita

Codrin-Constantin Lupu

Claudiu-Gabriel Ursache

Radu Ursanu

Andrei Dascălu

Distribuie acest articol, alege-ți platforma!