CCL pnl 0166 scaled - PNL

Președintele PNL Iași, deputatul Alexandru Muraru, trage un semnal de alarmă față de incompetența și indiferența ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, față de nevoile de sănătate ale ieșenilor. În schimb, Rafila se pozează la Spitalul Regional de Urgență, un proiect care de opt ani este vândut de PSD ca marfă electorală la fiecare ciclu de alegeri. În tot acest timp:

  1. De ani de zile, Ministerul Sănătății a ignorat memorii și solicitări urgente pentru suplimentarea personalului medical în secțiile de urgență de la Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din Iași.
  2. În ciuda documentației și autorizațiilor pregătite de Consiliul Județean Iași pentru construirea Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară, ministrul Rafila a decis să elimine acest proiect vital de pe lista finanțărilor prin PNRR, condamnând astfel mii de pacienți la liste de așteptare interminabile.

_________________________________________________________

  1. Memoriile ignorate și sabotarea proiectelor medicale

Cu un an înainte de a depune proiectul pentru noua Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului „Sf. Maria”, adică în 2021, Consiliul Județean Iași a transmis memorii către Ministerul Sănătății pentru a acoperi deficitul de personal. Răspunsul Ministerului? Tăcere. Practic, ministrul Rafila a blocat cu bună știință funcționalitatea noii Unități de primiri Urgențe de la Spitalul “Sf. Maria” din Iași doar pentru aici au loc investiții realizate de o administrație liberal. Dacă nu este capabil să acopere deficitul de personal la UPU „Sf. Maria,” cum va rezolva problema masivă a personalului la Spitalul Regional de Urgență, unde vor fi necesare mii de posturi? În timp ce Consiliul Județean Iași investește activ în infrastructura medicală, Rafila trage în jos aceste eforturi prin neglijență și lipsă de interes. În aceste zile, după ani de apeluri ignorate, ministrul Rafila a venit la Iași pentru o vizită de fațadă, pozând în fața SRU Iași.

  1. Blocarea Spitalului de Boli Cardiovasculare – o lovitură directă pentru Moldova

PSD și Alexandru Rafila au sabotat sistematic șansa Iașului de a avea un Institut Regional de Medicină Cardiovasculară, o unitate medicală de importanță critică pentru întreaga regiune a Moldovei. Acest spital ar fi oferit:

  • 500 de paturi la cele mai înalte standarde europene, inclusiv 450 de paturi pentru spitalizare continuă.
  • Tratament rapid și de calitate pentru pacienți cu afecțiuni cardiace grave, într-o regiune care suferă de lipsa locurilor disponibile.

Blocarea finanțării pentru acest proiect nu este doar o neglijență, ci o decizie politică ce arată disprețul PSD și al ministrului Rafila față de nevoile reale ale comunității noastre. Ieșenii trebuie să-și amintească de faptul că Rafila a blocat inclusiv înființarea unei secții ATI la actualul Spital de Boli Infecțioase și a refuzat să finanțeze un bloc operator și radiologie la Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” chiar și după mediatizarea unor cazuri celebre care au înduioșat o țară întreaga cu medici ieșeni care au făcut minuni salvând copii.

Culmea este că acum vrea să fie „răsplătit” de ieșeni cu un post în Parlament, după ce a sabotat constant Iașul în ultimii ani de când este ministrul Sănătății!

În timp ce PSD și Alexandru Rafila pun bețe în roate proiectelor de sănătate, Consiliul Județean Iași, condus de echipa liberală, a făcut pași concreți pentru a dezvolta infrastructura medicală locală. De la  identificarea de soluții pentru realizarea Spitalului de Boli Cardiovasculare sau construirea unui nou spital de Pneumoftiziologie în Bucium, PNL luptă pentru binele ieșenilor și sănătatea comunității noastre.

Ieșenii merită mai mult decât un ministru ineficient și indolent. Este timpul să spunem „Nu!” acestor strategii de sabotaj.

Distribuie acest articol, alege-ți platforma!