Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
3 days ago

📈 Creștem veniturile bugetare prin digitalizare! Ministerul Finanțelor anunță că, la finalul lunii august, veniturile bugetare nete au depășit 300 miliarde lei, cu o creștere de aproape 50 miliarde lei față de anul trecut.

Această evoluție se datorează digitalizării ANAF, prin implementarea sistemelor SAF-T, e-Factura și e-Transport, care au contribuit la reducerea evaziunii fiscale și la creșterea veniturilor colectate.
... Citiți mai departeVedeți mai puțin

📈 Creștem veniturile bugetare prin digitalizare! Ministerul Finanțelor anunță că, la finalul lunii august, veniturile bugetare nete au depășit 300 miliarde lei, cu o creștere de aproape 50 miliarde lei față de anul trecut.Această evoluție se datorează digitalizării ANAF, prin implementarea sistemelor SAF-T, e-Factura și e-Transport, care au contribuit la reducerea evaziunii fiscale și la creșterea veniturilor colectate.
3 days ago

Duminică, Partidul Naţional Liberal se reunește în cadrul Consiliului Național, unde va fi votat candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale. Vom discuta despre viziunea noastră pentru o Românie mai prosperă și mai sigură - în care familiile sunt protejate, tinerii au oportunități de creștere și locuri de muncă, iar seniorii sunt respectați pentru toată munca și dedicarea lor.

Evenimentul va fi transmis live, pe pagina de Facebook a Partidului Național Liberal, de la ora 11:00.

#înslujbațării
... Citiți mai departeVedeți mai puțin

Duminică, Partidul Naţional Liberal se reunește în cadrul Consiliului Național, unde va fi votat candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale. Vom discuta despre viziunea noastră pentru o Românie mai prosperă și mai sigură - în care familiile sunt protejate, tinerii au oportunități de creștere și locuri de muncă, iar seniorii sunt respectați pentru toată munca și dedicarea lor.Evenimentul va fi transmis live, pe pagina de Facebook a Partidului Național Liberal, de la ora 11:00.#ÎnSlujbaȚării
3 days ago

Pensiile militarilor vor fi recalculate în funcție de solda primită de militarii activi cu același grad, conform unui proiect de lege inițiat de parlamentari ai PNL. Astfel, se vor elimina inechitățile dintre rezerviștii care s-au pensionat în ani diferiți și au parte de venituri calculate diferit, conform legislației care era în vigoare în acel moment.

Acest proiect promovează echitatea între pensionarii militari cu același grad și aduce dreptate celor care au avut venituri calculate în defavoarea lor. Măsura nu se va aplica pensionarilor militari care sunt demnitari (parlamentari și miniștri).

Proiectul este o inițiativă liberală solicitată de președintele partidului, Nicolae Ionel Ciucă și întocmită de parlamentarii liberali Gabriel Andronache, Daniel Fenechiu, Nicoleta Pauliuc, Laurențiu Leoreanu, Cristian Niculescu Țâgârlaș și Virgil Guran.
... Citiți mai departeVedeți mai puțin

Pensiile militarilor vor fi recalculate în funcție de solda primită de militarii activi cu același grad, conform unui proiect de lege inițiat de parlamentari ai PNL. Astfel, se vor elimina inechitățile dintre rezerviștii care s-au pensionat în ani diferiți și au parte de venituri calculate diferit, conform legislației care era în vigoare în acel moment.Acest proiect promovează echitatea între pensionarii militari cu același grad și aduce dreptate celor care au avut venituri calculate în defavoarea lor. Măsura nu se va aplica pensionarilor militari care sunt demnitari (parlamentari și miniștri).Proiectul este o inițiativă liberală solicitată de președintele partidului, Nicolae Ionel Ciucă și întocmită de parlamentarii liberali Gabriel Andronache, Daniel Fenechiu, Nicoleta Pauliuc, Laurențiu Leoreanu, Cristian Niculescu Țâgârlaș și Virgil Guran.
3 days ago

Discursul președintelui PNL, Nicolae Ionel Ciucă, cu ocazia aniversării a 30 de ani de la reorganizarea Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”. ... Citiți mai departeVedeți mai puțin

4 days ago

PNL este un partener de încredere pentru mediul de afaceri. Ministerul de Finanțe continuă să sprijine, prin scheme de ajutor de stat, proiectele majore, cu impact semnificativ asupra economiei românești.

45 de companii sunt pregătite să lanseze investiții de peste 50 milioane lei în România. Prima sesiune de cereri de finanțare s-a încheiat cu solicitări de peste 8 miliarde de lei, demonstrând încredere în potențialul de dezvoltare al României.
... Citiți mai departeVedeți mai puțin

PNL este un partener de încredere pentru mediul de afaceri. Ministerul de Finanțe continuă să sprijine, prin scheme de ajutor de stat, proiectele majore, cu impact semnificativ asupra economiei românești.45 de companii sunt pregătite să lanseze investiții de peste 50 milioane lei în România. Prima sesiune de cereri de finanțare s-a încheiat cu solicitări de peste 8 miliarde de lei, demonstrând încredere în potențialul de dezvoltare al României.
4 days ago

Nicolae Ionel Ciucă, președintele PNL, este invitatul lui Mihai Gâdea la „Sinteza zilei”, pe Antena 3 CNN. ... Citiți mai departeVedeți mai puțin

4 days ago

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași:

"Să fii un bun primar înseamnă, pentru mine, să schimbi în bine destinul comunității pe care o reprezinți, iar primarul Petru Holicov reușește, de ani buni, să facă asta pentru locuitorii comunei Sinești.

Astăzi a inaugurat nu unul, nu două, ci trei noi obiective de investiții în comună: Școala Primară Bocnița, Școala Gimnazială Stornești și noua Sală de Sport, proiecte cu o valoare totală de peste 16 milioane de lei.

Toate aceste investiții au fost realizate datorită eforturilor comune ale administrației locale, părinților, profesorilor și întregii comunități, iar acest parteneriat puternic este garanția succesului.

Îl felicit pe primarul Petru Holicov pentru viziune, eforturi, pentru munca sa continuă, dar mai ales pentru angajamentul față de educație și față de viitorul copiilor din comunitate!"
... Citiți mai departeVedeți mai puțin

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași:Să fii un bun primar înseamnă, pentru mine, să schimbi în bine destinul comunității pe care o reprezinți, iar primarul Petru Holicov reușește, de ani buni, să facă asta pentru locuitorii comunei Sinești.Astăzi a inaugurat nu unul, nu două, ci trei noi obiective de investiții în comună: Școala Primară Bocnița, Școala Gimnazială Stornești și noua Sală de Sport, proiecte cu o valoare totală de peste 16 milioane de lei.Toate aceste investiții au fost realizate datorită eforturilor comune ale administrației locale, părinților, profesorilor și întregii comunități, iar acest parteneriat puternic este garanția succesului.Îl felicit pe primarul Petru Holicov pentru viziune, eforturi, pentru munca sa continuă, dar mai ales pentru angajamentul față de educație și față de viitorul copiilor din comunitate!Image attachmentImage attachment+Image attachment
4 days ago

Alexandru Muraru, președintele #PNLIasi:

"📝 Am adresat, săptămâna aceasta, o interpelare ministrului Transporturilor, în care am cerut clarificări privind stadiul și finanțarea proiectului Centurii Est a Municipiului Iași.

Conform informațiilor publicate anterior, proiectantul centurii a predat studiul de prefezabilitate, iar documentația tehnică la nivel de studiu de fezabilitate urmează să fie finalizată până la data de 18 septembrie 2023. Acest lucru indică faptul că traseul drumului ar fi trebuit să fie stabilit în această vară, însă până la acest moment nu au fost comunicate public detalii clare referitoare la variantele de traseu analizate și la decizia finală privind traseul ales.

În plus, deși proiectul a fost inclus în Programul Investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport 2021-2030 și are o valoare estimată de aproximativ 128,9 milioane de euro, sursele de finanțare concrete și cuantumul total al costurilor necesare nu au fost încă stabilite. De asemenea, nu există informații clare privind lansarea procedurii de licitație pentru lucrările necesare, care, conform calendarului, ar trebui să fie inițiată până la sfârșitul anului 2024.

În acest context am cerut să fie comunicate:

1️⃣ Care este stadiul exact al procesului de finalizare a studiului de fezabilitate și ce modificări au fost propuse traseului inițial al Centurii Est a Iașului?

2️⃣ Care sunt pașii următori în derularea proiectului și ce măsuri se întreprind pentru a asigura respectarea termenelor stabilite, inclusiv lansarea licitației până la sfârșitul anului 2024?

3️⃣ Ce surse de finanțare vor fi alocate acestui proiect și când va fi definitivat cuantumul total al costurilor necesare pentru realizarea Centurii Est a Iașului?

4️⃣ Ce măsuri suplimentare intenționează Ministerul Transporturilor să adopte pentru a accelera implementarea acestui proiect strategic pentru regiunea Iași, având în vedere importanța sa pentru reducerea traficului și îmbunătățirea conectivității?"
... Citiți mai departeVedeți mai puțin

Alexandru Muraru, președintele #PNLIasi:📝 Am adresat, săptămâna aceasta, o interpelare ministrului Transporturilor, în care am cerut clarificări privind stadiul și finanțarea proiectului Centurii Est a Municipiului Iași.Conform informațiilor publicate anterior, proiectantul centurii a predat studiul de prefezabilitate, iar documentația tehnică la nivel de studiu de fezabilitate urmează să fie finalizată până la data de 18 septembrie 2023. Acest lucru indică faptul că traseul drumului ar fi trebuit să fie stabilit în această vară, însă până la acest moment nu au fost comunicate public detalii clare referitoare la variantele de traseu analizate și la decizia finală privind traseul ales.În plus, deși proiectul a fost inclus în Programul Investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport 2021-2030 și are o valoare estimată de aproximativ 128,9 milioane de euro, sursele de finanțare concrete și cuantumul total al costurilor necesare nu au fost încă stabilite. De asemenea, nu există informații clare privind lansarea procedurii de licitație pentru lucrările necesare, care, conform calendarului, ar trebui să fie inițiată până la sfârșitul anului 2024.În acest context am cerut să fie comunicate:1️⃣ Care este stadiul exact al procesului de finalizare a studiului de fezabilitate și ce modificări au fost propuse traseului inițial al Centurii Est a Iașului?2️⃣ Care sunt pașii următori în derularea proiectului și ce măsuri se întreprind pentru a asigura respectarea termenelor stabilite, inclusiv lansarea licitației până la sfârșitul anului 2024?3️⃣ Ce surse de finanțare vor fi alocate acestui proiect și când va fi definitivat cuantumul total al costurilor necesare pentru realizarea Centurii Est a Iașului?4️⃣ Ce măsuri suplimentare intenționează Ministerul Transporturilor să adopte pentru a accelera implementarea acestui proiect strategic pentru regiunea Iași, având în vedere importanța sa pentru reducerea traficului și îmbunătățirea conectivității?

1 CommentComentează pe Facebook

Sunteți la guvernare!

4 days ago

... Citiți mai departeVedeți mai puțin

1 CommentComentează pe Facebook

Mars in ..... .... !

Load more