Alexandru Muraru 3 scaled - PNL

Peste 500 de liberali ieșeni, parlamentari și candidați la alegerile parlamentare, reprezentanți ai Guvernului, președinte de Consiliu Județean, primari, viceprimari, consilieri județeni și locali, s-au reunit pentru a arăta susținerea organizației județene a PNL Iași pentru candidatura președintelui Partidului Național Liberal, Nicolae Ionel Ciucă, la funcția de președinte al României. La această întâlnire au mai fost prezenți europarlamentarul Dan Motreanu, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș și deputatul Robert Sighiartău.

„Întâlnirea (din 14 octombrie) a fost un mesaj puternic din partea uneia dintre cele mai puternice filiale liberale din România, care și-a reconfirmat acest statut în alegerile din 9 iunie și care o va face din nou la alegerile prezidențiale și parlamentare. Județul Iași este singurul bastion liberal rămas în Moldova, în condiții electorale foarte dificile. Asta s-a întâmplat pentru că ieșenii au văzut rezultatele muncii noastre și au crezut în planul nostru de dezvoltare pentru viitor. Pentru că astăzi vedem cu ochii noștri primele săpături la Spitalul Regional de Urgență, la Autostrada A7, licitații avansate pe Autostrada A8, începerea reabilitării și modernizării Filarmonicii de Stat Moldova Iași, demersurile pentru construirea noului sediu al Operei Naționale Române din Iași, toate acestea se datorează implicării Guvernului Ciucă și a miniștrilor liberali. Astăzi, România are nevoie de Nicolae Ciucă, are nevoie de un președinte care înțelege contextul geopolitic în care ne aflăm, un președinte care are o carieră solidă în spate, care are o educație înaltă și care respectă valorile democratice și relațiile cu partenerii noștri strategici.”¸a declarat Alexandru Muraru, deputat și președinte PNL Iași.

Deputatul Alexandru Muraru a subliniat nevoia ca, de la 1 ianuarie 2025, Iașul să aibă un ministru, din organizația PNL Iași, în viitorul cabinet. Președintele PNL Iași a arătat că Iașul a rămas singurul bastion liberal din Moldova în lupta cu un PSD care a ținut regiunea în sărăcie. De asemenea, deputatul Alexandru Muraru a insistat pe pericolul guvernării păguboase a guvernării social-democrate.

 “Din păcate, alte proiecte ale județului nostru suferă din cauza relei voințe și incompetenței PSD, a unor miniștri social-democrați și a premierului Marcel Ciolacu, care nu cunoaște geografia Moldovei, dar să-și mai dorească dezvoltarea ei. Marcel Ciolacu iubește atât de mult Iașul și Moldova, încât la pus cu mâna lui pe Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, pe primul loc la Camera Deputaților pe listele PSD Iași. Făptașul se întoarce la locul crimei, și vorbesc aici de același ministru care a sabotat efectiv Institutul Regional de Boli Cardiovasculare, scoțându-l de la finanțarea prin PNRR, doar din orgolii politice. Sunt absolut convins că Rafila, cel care nu a acordat niciun leu pentru dotarea spitalelor ieșene, și fac o paranteză spunând că singurele unități spitalicești care au avut parte de investiții majore sunt cele aflate în gestiunea autorităților locale,  are multe explicații de dat ieșenilor. Avem un ministru al transporturilor PSD, care ține în brațe un director incompetent la DRDP Iași, care la rândul său a blocat proiectul centurii de la Podu Iloaiei și a insistat asupra semaforizării, un proiect cu licitații trucate și sume de peste 1 milion de lei pentru firme de casă ale social-democraților iar efectul acestei măsuri îl vedem astăzi în cozi de zeci de kilometri. Șoferii care își testează răbdarea la intrarea în Podu Iloaiei trebuie să știe că incompetența are mai multe nume și mai multe fețe: Grindeanu ca ministru al Transporturilor, Laicu ca director al DRDP Iași, Cojocaru ca fost prefect și președinte PSD Iași, toți acești pesediști care țin infrastructura rutieră a Iașului în captivitate. În perioada în care domnul Romașcanu de la PSD a fost ministru al Culturii, absolut orice proiect cultural al Iașului a fost blocat. Pentru că astăzi avem Filarmonica Iași în reabilitare și pentru că reușim să facem pași importanți pentru construirea noului sediu al Operei Iași, se datorează implicării ministrului liberal al culturii, Raluca Turcan și toți pașii pe care i-am făcut pentru cele două proiecte s-au consumat după preluarea mandatului dumneaei. Trag astfel un semnal de alarmă arătând că fără PNL la guvernare, Iașul și regiunea Moldovei ar fi rămas cu mult în urmă. Românii care au aflat de ancheta privind afacerea Nordis, își pot imagina cum ar arăta o Românie cu Marcel Ciolacu președinte, o Românie în care escrocheria, abuzul și furtul banului public sunt infracțiuni tolerate până la cel mai înalt nivel.”, a arătat Alexandru Muraru, președintele PNL Iași.

Distribuie acest articol, alege-ți platforma!