425501066 7587150604643087 3510870788254364528 n - PNL
La inițiativa ministrului Energiei, Sebastian Burduja, a fost adoptată Hotărârea de Guvern pentru pentru finalizarea Hidrocentralei Paşcani. Actul normativ stabileşte coridorul de expropriere şi alocă peste 29 de milioane de lei pentru exproprierea celor peste 2.300 de hectare necesare continuării lucrărilor. Amenajarea Hidroenergetică Pașcani este cea mai mare investiție din județul Iași, de după 1989 și are ca obiectiv regularizarea cursului râului Siret, până la vărsarea în Dunăre, producerea energiei hidro și asigurarea unei resurse importante de apă pentru irigații și chiar pentru consum.
„Anul trecut, în decembrie, la invitația colegului meu Alexandru Muraru, deputat și Președinte PNL Iași, am vizitat șantierul și am stabilit graficul de lucrări, solicitând accelerarea lor. Am promis că vom rezolva situația exproprierii celor peste 2300 de hectare și vom aloca sumele necesare, pentru prima dată după foarte mulți ani. Exact acesta este obiectul hotărârii de guvern adoptate astăzi (n.r. – 11.09.2024), care stabilește coridorul de expropriere și alocă peste 29 de milioane de lei pentru exproprieri.” – Sebastian Burduja, ministrul Energiei.
Amenajarea va avea, mai important, un rol cheie în alimentarea cu apă a zonei Pașcani-Târgu Frumos și diminuarea riscurilor inundațiilor, care ani la rândul au produs pagube de sute de milioane de lei în regiune. Lacul de acumulare va avea o capacitate semnificativă, de peste 68 de milioane de metri cubi de apă. Subliniez că lucrările sunt executate în proporție de peste 80%, statul român investind deja aici până în prezent peste 400 de milioane de lei.
„Este o veste extraordinară pentru unul din cele mai mari proiecte pe care noi, liberalii ieșeni, le-am pus pe harta de priorități ale județului Iași. Mulțumim ministrului Energiei, Sebastian Burduja pentru sprijinul acordat acestui proiect!” – Alexandru Muraru, președintele PNL Iași.
Distribuie acest articol, alege-ți platforma!