Delegatia IPAC in Taiwan - PNL
Președintele PNL Iași, deputatul Alexandru Muraru a participat, la finalul lunii iulie, la cel de-al patrulea Summit Anual al Alianței Interparlamentare privind China, desfășurat la Taipei, Taiwan.
Evenimentul a reunit 48 de parlamentari din 24 de țări de pe cinci continente. Aceasta reprezintă cea mai mare delegație parlamentară care a vizitat vreodată Taiwan-ul în scop oficial.
În acest context, șeful PNL Iași a avut o întâlnire cu vicepreședintele Republicii Taiwan, Hsiao Bi-khim, cu care a discutat teme strategice de interes comun.
„Participarea la acest eveniment este o reafirmare a angajamentului nostru ferm pentru democrație, drepturile omului și statul de drept. Într-o lume din ce în ce mai polarizată, este vital ca democrațiile să colaboreze și să își susțină reciproc eforturile pentru menținerea unei ordini internaționale bazate pe reguli. Taiwanul, cu un Produs Intern Brut (PIB) de aproximativ 800 de miliarde de dolari și o populație de peste 23 de milioane de locuitori, reprezintă o putere economică majoră în Asia, excelând în sectoare precum IT și semiconductori. În comparație, România, cu un PIB de aproximativ 300 de miliarde de dolari și o populație de aproximativ 19 milioane de locuitori, are oportunitatea de a colabora cu Taiwanul pentru a stimula dezvoltarea în domenii strategice. Astfel, parteneriatele cu Taiwanul pot contribui semnificativ la creșterea economică și la avansarea tehnologică a României, promovând în același timp valorile democratice și stabilitatea regională.” – Alexandru Muraru, președintele PNL Iași.
Distribuie acest articol, alege-ți platforma!