Conferinta Europa in fiecare localitate - PNL

Participarea la Conferința „Europa în fiecare localitate” a fost o oportunitate unică de a sublinia importanța reprezentării orașului Iași și a regiunii noastre la nivel european. În acest context, am evidențiat dorința de a vedea Iașul bine reprezentat acolo unde se iau deciziile importante pentru fiecare dintre noi. Visul meu este să văd o Românie puternică în Europa și să asigur că Iașul este reprezentat la Bruxelles așa cum merită.

O șansă istorică pentru Iași

Aceasta este o șansă istorică pentru județul nostru, care poate avea în premieră un europarlamentar ieșean membru al Partidului Național Liberal. Reprezentarea adecvată a Iașului la nivel european nu este doar un vis, ci o necesitate pentru a continua să atragem fonduri și proiecte care să sprijine dezvoltarea locală.

Realizări remarcabile în atracția fondurilor europene

Cifrele publicate de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene plasează Iașul pe locurile fruntașe în topul județelor care au atras cele mai multe fonduri europene în exercițiul financiar actual. Suma totală de 9,5 miliarde de lei atrasă pentru diverse proiecte este impresionantă și reflectă eforturile susținute ale administrației locale și partenerilor noștri.

Proiectele majore finanțate prin fonduri europene

Iată o privire de ansamblu asupra proiectelor majore finanțate prin fonduri europene în Iași:

  • 277 de proiecte prin Programul Operațional Regional (POR) în valoare de 4,9 miliarde lei
  • 65 de proiecte prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) în valoare de 3,4 miliarde lei
  • 133 de proiecte prin Programul Operațional Competitivitate (POC) în valoare de 815 milioane lei
  • 54 de proiecte prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) în valoare de 242 milioane lei
  • 10 proiecte prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) în valoare de 16,7 milioane lei

Transformarea României prin fonduri europene

De la aderarea în Uniunea Europeană, România a devenit o scenă a transformării, primind 89,4 miliarde de euro – o sumă enormă investită în viitorul nostru prin fonduri europene. Fiecare euro primit a construit mai mult decât drumuri, poduri și școli; a construit speranțe și oportunități. Diferența netă care a intrat în România de la intrarea în UE în 2007 este de peste 60 de miliarde de euro, care au schimbat vieți și au creat un mediu mai prosper pentru toți cetățenii.

Aceasta este România în Europa: mai puternică, mai prosperă, cu fiecare zi care trece. În acest context, este vital ca Iașul să fie reprezentat cu demnitate și eficiență la Bruxelles. Voi continua să lupt pentru ca județul nostru să beneficieze de toate oportunitățile pe care Uniunea Europeană le oferă, asigurându-mă că fiecare proiect și fiecare fond accesat contribuie la construirea unui viitor mai bun pentru toți locuitorii.

CMF 41240003

Distribuie acest articol, alege-ți platforma!