presedintele Parlamentului Republicii Moldova Igor Grosu - PNL

Vreau să împărtășesc importanța susținerii administrației publice locale din Republica Moldova pentru a continua parcursul european. În cadrul Ședinței comune a Adunării Generale Ordinare a Asociației Euroregiunea Siret-Prut-Nistru și a Forumului Președinților Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, am avut ocazia să subliniez această necesitate esențială.

Evenimentul de la Iași

Iașul a fost gazda acestui important eveniment, în prezența unor personalități de marcă, precum președintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ionel Ciucă, europarlamentarul PNL Rareș Bogdan și comisarul european pentru transport Adina Ioana Vălean. Ședința a avut ca obiect aprobarea raportului de activitate și a situațiilor financiare pentru anul 2023, bugetul pentru anul 2024 și calendarul de activități și proiecte pentru acest an.

Mesaj de susținere

Împreună cu colegii mei din PNL Iași și cu invitații noștri de peste Prut, am transmis un mesaj unanim despre necesitatea susținerii administrației publice locale din Republica Moldova de către România. România a fost și va continua să fie alături de Republica Moldova, atât prin fondurile acordate de Guvernul României, cât și prin implicarea autorităților publice locale în finanțarea proiectelor bazate pe acordurile de înfrățire și colaborare.

Suport pentru extinderea UE

În calitate de viitor europarlamentar, voi sprijini ferm perspectiva de aderare la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova. Extinderea valorilor europene și integrarea Moldovei în UE reprezintă o prioritate de politică externă. Voi utiliza toate pârghiile disponibile pentru a sprijini Republica Moldova în:

  • Lupta împotriva corupției și consolidarea statului de drept
  • Promovarea independenței mass-media
  • Combaterea propagandei străine

Condiționarea asistenței financiare europene de progresele în reformele democratice va fi esențială pentru a asigura o dezvoltare durabilă și transparentă.

Angajamentul meu

Angajamentul nostru pentru susținerea administrației publice locale din Republica Moldova este ferm. Continuarea parcursului european al Moldovei este esențială pentru stabilitatea și prosperitatea regiunii. Ca viitor europarlamentar, voi lucra neobosit pentru a asigura că Republica Moldova primește sprijinul necesar pentru a-și atinge obiectivele europene.

Vă mulțumesc pentru susținere și vă invit să fiți alături de mine în acest demers important pentru viitorul european al Republicii Moldova și pentru întărirea relațiilor dintre România și Moldova.

CMF 41240003

Distribuie acest articol, alege-ți platforma!